Spania a scos România de pe lista țărilor cu risc de infectare. Românii care sosesc cu avionul în această țară nu mai trebuie să prezinte certificatul care atestă vaccinarea completă anti-Covid, testul PCR sau antigen negativ.

spania-a-scos-romania-de-pe-lista-tarilor-cu-risc-de-infectare-romanii-care-sosesc-cu-avionul-in-aceasta-tara-nu-mai-trebuie-sa-prezinte-certificatul-care-atesta-vaccinarea-completa-anti-covid,-testul-pcr-sau-antigen-negativ.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile spaniole au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul țării, pentru persoanele care sosesc din România. Începând cu data de 21 iunie, românii care sosesc în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrare următoarele documente, stabilite anterior: 

  • certificat care atestă vaccinarea completă împotriva Covid-19;
  • test negativ PCR sau antigen;
  • certificat de recuperare post-Covid-19. 

De asemenea, MAE precizează că toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să completeze în continuare un formular, anterior efectuării călătoriei, care are în vedere starea de sănătate a călătorului. Formularul poate fi completat prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH). 

Comunicatul MAE

Articole similare