Raport INSP. În ultima săptămână au fost identificate încă 98 de cazuri de infectare cu variante care determină îngrijorare, dintre care 88 cu tulpina britanică, nouă cu cea indiană și unul cu sud-africană. În total, au fost confirmate 1.588 de cazuri cu noile tulpini.

raport-insp-in-ultima-saptamana-au-fost-identificate-inca-98-de-cazuri-de-infectare-cu-variante-care-determina-ingrijorare,-dintre-care-88-cu-tulpina-britanica,-noua-cu-cea-indiana-si-unul-cu-sud-africana-in-total,-au-fost-confirmate-1588-de-cazuri-cu-noile-tulpini.

Potrivit INSP, în ultima săptămână au fost secvențiate 101 probe, dintre care s-au confirmat 98 de cazuri de infectare cu una dintre variantele care determină îngrijorare.

Până la data de 13 iunie 2021 au fost raportate la INSP 2.188 secvențieri, dintre care 1.588 de cazuri au fost confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Dintre acestea, 1.525 de cazuri sunt cu varianta Alpha (britanică), 11 cu varianta Beta (sud-africană), 17 cu varianta Gamma (braziliană) și 35 cu varianta Delta (indiană). Rata de confirmare cu VOC crescut ușor, ajungând la 73%.

Nu s-a înregistrat niciun deces nou provocat de tulpinile care ridică îngrijorare, comparativ cu săptămâna trecută. Astfel, numărul deceselor înregistrate în total a rămas la 30, dintre care 27 au fost provocate de tulpina alpha și 3 de tulpina gamma.

Articole similare