Numărul mondial al deceselor provocate de coronavirus a depășit ieri pragul de 4 milioane, potrivit unei analize Reuters. Primele 2 milioane de decese au fost înregistrate după un an de la debutul pandemiei, dar ultimele 2 milioane s-au produs în doar 166 de zile.

numarul-mondial-al-deceselor-provocate-de-coronavirus-a-depasit-ieri-pragul-de-4-milioane,-potrivit-unei-analize-reuters-primele-2-milioane-de-decese-au-fost-inregistrate-dupa-un-an-de-la-debutul-pandemiei,-dar-ultimele-2-milioane-s-au-produs-in-doar-166-de-zile.

  • Analiza Reuters a adăugat ultimele date din țări sud-americane, așa cum ar fi Paraguay, Argentina sau Uruguay, cu o mortalitate mare în ultima săptămână, pentru a conchide că pragul de 4 milioane de decese înregistrate oficial, la nivel mondial, a fost depășit joi, 17 iunie, în timp ce Universitatea Johns Hopkins din SUA a raportat deocamdată 3,84 milioane, iar Worldometers 3,857 milioane.
  • Reuters observă că, în timp ce numărul de noi cazuri și decese a scăzut în țări precum SUA și Marea Britanie, mai multe națiuni cu deficit de vaccinuri înregistrează creșteri, din cauza variantei Delta (indiană) care devine dominantă din întreaga lume.
  • A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul de decese Covid să atingă 2 milioane, în timp ce următoarele 2 milioane au fost înregistrate în doar 166 de zile.
  • Primele cinci țări după numărul total de decese – SUA, Brazilia, India, Rusia și Mexic, însumează aproximativ 50% din totalul deceselor din întreaga lume
  • Peru, Ungaria, Bosnia, Republica Cehă și Gibraltar au cele mai mari rate de deces, raportate la populație.

Sursa: Reuters

Articole similare