Meteorologii au emis un Cod Portocaliu de ploi abundente pentru județe din estul și sud-estul țării, valabil până sâmbătă la ora 23. Cod Galben în aproape tot restul țării.

meteorologii-au-emis-un-cod-portocaliu-de-ploi-abundente-pentru-judete-din-estul-si-sud-estul-tarii,-valabil-pana-sambata-la-ora-23-cod-galben-in-aproape-tot-restul-tarii.

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Portocaliu de ploi abundente, valabil de vineri de la ora 12:00 până sâmbătă la ora 23:00. În județele Bacău, Galați, Vrancea, Brăila, Ialomița, Călărași, Buzău, Prahova și în zona de munte a județelor Dâmbovița, Argeș, Brașov și Covasna va ploua abundent și se vor acumula cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 60…80 l/mp. În celelalte județe din Muntenia și Moldova se vor înregistra ploi abundente pe spații mici.

De asemenea, în perioada 18 iunie (ora 10:00) și 19 iunie (ora 23:00) este în vigoare și un Cod Galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică. În Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Articole similare