Marea Britanie rămâne singura țară din Europa pentru care se impune carantina la revenirea în România, în cazul persoanelor nevaccinate. Grecia, Franța, Belgia sau Olanda au fost încadrate pe lista verde.

marea-britanie-ramane-singura-tara-din-europa-pentru-care-se-impune-carantina-la-revenirea-in-romania,-in-cazul-persoanelor-nevaccinate-grecia,-franta,-belgia-sau-olanda-au-fost-incadrate-pe-lista-verde.

Față de săptămâna trecută, au trecut pe lista verde Grecia, Franța, Belgia, Olanda, Danemarca, Suedia, Slovenia, Letonia, Lituania, Andorra, Peru, Iran, Puerto Rico, Republica Dominicană și Timorul de Est.

Pe lista galbenă au fost incluse Capul Verde, Malaysia (ambele aflate săptămâna trecută pe lista roșie) și Saint Kitts și Nevis (anterior pe lista verde). Pe lista roșie au fost introduse Oman, Namibia și Insulele Virgine ale SUA.

După cum au explicat autoritățile, nicio persoană vaccinată nu intră în carantină, indiferent de țara din care se întorc în România; la fel și cei care se întorc din țările ”verzi”. Vor petrece 14 zile în carantină cei care vin din țările ”roșii și galbene”. Dacă o persoană revine în România dintr-o țară aflată în zona galbenă și prezintă un test PCR negativ făcut recent, este exceptată de la măsura de siguranță.

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat Din 17.06.2021

Articole similare