Timișoara. UPDATE: Nouă dintre cei zece polițiști ai Serviciului de Înmatriculări audiați ieri au fost plasați în arest preventiv. Sunt suspectați că de la începutul anului au luat mită de aproape 400 de ori, pentru a urgenta dosare de înmatriculare.

timisoara-update:-noua-dintre-cei-zece-politisti-ai-serviciului-de-inmatriculari-audiati-ieri-au-fost-plasati-in-arest-preventiv-sunt-suspectati-ca-de-la-inceputul-anului-au-luat-mita-de-aproape-400-de-ori,-pentru-a-urgenta-dosare-de-inmatriculare.

Update ora 18 Într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a anunțat că judecătorul pentru drepturi și libertăți a acceptat propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în cazul celor nouă agenți care inițial au fost reținuți pentru 24 de ore.

”Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor”, mai transmite Parchetul.

Știrea inițială

Aceștia urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. Procurorii spun că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș:

„În data de 14.06.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 C.pen. rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

În fapt, s-a reţinut că în perioada 23.01.2021 – 22.05.2021, inculpaţii – în calitate de funcţionari publici (agenți de poliție) în cadrul D.R.P.C.I.V., Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara – în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au primit sume de bani cu titlu de mită, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv în scopul de a prelua şi elibera în mod preferenţial („peste rând”) documentele pentru înmatricularea de vehicule.

 Faţă de 9 dintre inculpaţi, procurorul a dispus în data de 14.06.2021 măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, iar în data de 15.06.2021 s-a formulat cu privire la acești inculpați propunere de arestare preventivă, ce a fost înaintată spre competentă soluţionare judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi formularea propunerii de arestare preventivă nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”

Articole similare