Gestul lui Cristiano Ronaldo de a înlocui sticlele de Coca Cola cu o sticlă de apă plată, la conferința de presă de dinaintea partidei cu Ungaria, a dus la o scădere a valorii companiei la bursă de patru miliarde de dolari.

gestul-lui-cristiano-ronaldo-de-a-inlocui-sticlele-de-coca-cola-cu-o-sticla-de-apa-plata,-la-conferinta-de-presa-de-dinaintea-partidei-cu-ungaria,-a-dus-la-o-scadere-a-valorii-companiei-la-bursa-de-patru-miliarde-de-dolari.

Căpitanul Portugaliei a mutat două sticle de Coca-Cola (sponsor al competiției) de pe masă, înlocuindu-le cu una de apă plata: ”Beți apă!”, a spus Ronaldo. El este un susținător al alimentației sănătoase, iar cu câteva luni în urmă și-a exprimat nemulțumirea legată de faptul că fiul său în vârstă de 10 ani bea Coca Cola: ”Să vedem dacă fiul meu va deveni mare jucător. Momentan nu e. Bea cola și mănâncă mereu cartofi prăjiți, știe că nu sunt de acord, dar tot o face”.

După gestul lui Ronaldo prețul acțiunilor Coca-Cola a scăzut de la 56,10 dolari la 55,22 de dolari (1,6%), iar valoarea de piață a Coca-Cola a pierdut 4 miliarde de dolari, de la 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari.

Coca-Cola a răspuns gestului făcut de fotbalist printr-o declarație în care spune că ”toată lumea are dreptul de avea propriile preferințe de băutură, cu gusturi și nevoi” diferite.

Un purtător de cuvânt al Euro 2020 a ținut să precizeze că ”jucătorilor li se oferă apă, alături de Coca-Cola și Coca-Cola Zero Zahăr, la sosirea la conferințele de presă.”

Sursă alternativă: The Guardian

 

Articole similare