Timișoara. Zece polițiști ai Serviciului de Înmatriculări au fost duși la audieri de către ofițerii anticorupție. Sunt bănuiți că de la începutul anului au luat mită de aproape 400 de ori, în valoare totală de 100 de mii de lei, pentru a urgenta dosare de înmatriculare.

timisoara-zece-politisti-ai-serviciului-de-inmatriculari-au-fost-dusi-la-audieri-de-catre-ofiterii-anticoruptie-sunt-banuiti-ca-de-la-inceputul-anului-au-luat-mita-de-aproape-400-de-ori,-in-valoare-totala-de-100-de-mii-de-lei,-pentru-a-urgenta-dosare-de-inmatriculare.

Procurorii spun că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

”În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită. La acest moment, cei 10 agenți de poliție sunt audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive”, mai precizează procurorii.

Articole similare