Studiourile Electronic Arts au fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia atacatorii au obținut codurile care au stat la baza dezvoltării mai multor jocuri, precum FIFA 21. Anunță că datele clienților nu au fost accesate.

studiourile-electronic-arts-au-fost-victima-unui-atac-cibernetic,-in-urma-caruia-atacatorii-au-obtinut-codurile-care-au-stat-la-baza-dezvoltarii-mai-multor-jocuri,-precum-fifa-21-anunta-ca-datele-clientilor-nu-au-fost-accesate.

Compania a mai transmis că hackerii au avut acces și la motorul grafic propriu Frostbite, folosit pentru dezvoltarea jocurilor video, care are o valoare semnificativă pentru dezvoltatori și odată copiat, ar permite atacatorilor ”să trișeze” în jocuri sau să obțină produse pentru care ar fi fost nevoiți să plătească.

Investigăm un incident recent de intruziune în rețeaua noastră, în care au fost furate o cantitate limitată de coduri sursă de joc și instrumente conexe“, a declarat un purtător de cuvânt al EA. Potrivit Vice, circa 780 GB de date au fost furate și urmează să fie puse la vânzare pe mai multe forumuri.

Studiourile spun, totuși, că nu au fost accesate datele utilizatorilor și că deja și-au îmbunătățit sistemul de securitate. Adaugă că nu se așteaptă ca atacul să aibă “vreun impact asupra jocurilor sau asupra afacerilor”. 

Electronic Arts este una dintre cele mai mari companii producătoare de jocuri din lume. A creat francize populare precum Battlefield, Need for Speed, The Sims sau simulatoare sportive din seria FIFA, NBA sau WWE.

Surse alternative: BBC, CNN.

Sursa Foto: Juanjo Lopez / Dreamstime

Articole similare