Anglia. Peste 5 milioane de pacienți sunt în așteptare pentru un tratament în spitale, cel mai mare număr din ultimii 14 ani. O serie de intervenții medicale au fost amânate din cauza pandemiei.

anglia-peste-5-milioane-de-pacienti-sunt-in-asteptare-pentru-un-tratament-in-spitale,-cel-mai-mare-numar-din-ultimii-14-ani-o-serie-de-interventii-medicale-au-fost-amanate-din-cauza-pandemiei.

Potrivit datelor NHS (Sistemul Public de Sănătate), în total, 5.122.017 milioane de persoane așteptau să înceapă un tratament la sfârșitul lunii aprilie 2021, cel mai mare de când au început înregistrările în august 2007. Numărul a crescut în permanență, în fiecare lună, începând din mai 2020, când pe lista de așteptare se aflau 3,83 milioane de oameni. Spre comparație, în aprilie 2019 pe lista de așteptare se aflau 199.217 de pacienți. Numărul de persoane care așteaptă de mai mult de 52 de săptămâni să înceapă un tratament este de 35 de ori mai mare decât în ​​2020.

Peste 11 mii de persoane au fost nevoite să aștepte mai mult de un an pentru a începe tratamentul, iar cel mai mult au fost amânate intervențiile pentru protezele de șold sau genunchi. De asemenea, în aprilie medicii de familie au eliberat trimiteri de urgență pentru aproape 210 mii de pacienți, mai mult decât dublul față de anul precedent când au fost eliberate 80.031 de trimiteri.

Internările la urgență în spitalele din Anglia au crescut cu 65% comparativ cu acum un an, însă cifrele de anul trecut au fost afectate de pandemie. 2,08 milioane de persoane au ajuns la urgențe în mai 2021, comparativ cu 1,26 milioane în mai 2020. În luna similară a anului 2019, când nu era pandemie, 2,17 milioane de persoane au ajuns la urgențe, ceea ce reflectă o scădere.

Directorul medical al NHS Anglia spune că serviciile de sănătate mintală au revenit la nivelurile pre-pandemice, precum și ratele de tratament pentru cancer care au ajuns la nivelurile obișnuite, cu aproape 19 din 20 de persoane care încep tratamentul în termen de o luna. ”În ciuda întreruperii extinse a îngrijirii cauzate de pandemie, este încurajator faptul că cifrele de astăzi arată revenirea controalelor de rutină, a celor pentru cancer și îngrijirea sănătății mintale. Așteptările medii pentru îngrijiri non-urgente au scăzut la 11 săptămâni, iar numărul persoanelor care așteaptă peste 52 de săptămâni a scăzut cu peste 50.000 în aprilie”, a mai spus profesorul Stephen Powis, directorul medical al NHS. 

Recent, parlamentarii britanici au avertizat că epuizarea în rândul personalului medical și de asistență socială, care se confruntă cu ”presiuni inacceptabile” la locul de muncă, a atins un nivel de ”urgență” și prezintă un risc pentru viitorul sistemului medical.

Sursă: SkyNews

Articole similare