Fotbal. Cele șase cluburi engleze fondatoare ale Super Ligii europene au fost amendate de Premier League cu câte 20 de milioane de lire sterline. Totodată, acestea vor fi penalizate cu 30 de puncte dacă în viitor se vor mai alătura unei competiții neautorizate.

fotbal-cele-sase-cluburi-engleze-fondatoare-ale-super-ligii-europene-au-fost-amendate-de-premier-league-cu-cate-20-de-milioane-de-lire-sterline-totodata,-acestea-vor-fi-penalizate-cu-30-de-puncte-daca-in-viitor-se-vor-mai-alatura-unei-competitii-neautorizate.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham Hotspurs, care s-au înscris în Super Liga Europeană la începutul acestui an, au fost de acord să plătească 20 de milioane de lire sterline (28 milioane de dolari) ca parte a unei înțelegeri cu Premier League, scrie presa britanică citată de Reuters.

Acestea vor fi penalizate cu câte 30 de puncte, în competițiile interne,  dacă în viitor se vor mai alătura unei competiții neautorizate.

Superliga a fost lansată cu 12 cluburi ca membri fondatori, dar nouă dintre ele – cele șase din Anglia și AC Milan, Inter Milano și Atletico Madrid din competiție – s-au retras și au ajuns la un acord cu UEFA. Barcelona, Juventus și Real Madrid au refuzat să facă acest lucru, prin urmare UEFA a deschis proceduri disciplinare împotriva acestora.

Sursa: Reuters.

Articole similare