CERT-RO avertizează asupra unor tentative de fraudă ce vizează utilizatorii Instagram. Atacatorii pretind că lucrează la Centrul de Suport și trimit mesaje în care amenință cu închiderea contului, dacă utilizatorul nu furnizează date personale sau financiare.

cert-ro-avertizeaza-asupra-unor-tentative-de-frauda-ce-vizeaza-utilizatorii-instagram-atacatorii-pretind-ca-lucreaza-la-centrul-de-suport-si-trimit-mesaje-in-care-ameninta-cu-inchiderea-contului,-daca-utilizatorul-nu-furnizeaza-date-personale-sau-financiare.

Conform Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), mesajele reprezintă o tentativă de phishing și au scopul de a determina utilizatorii să le transmită atacatorilor date personale, date financiare și de autentificare.

Mesajele nu sunt trimise doar prin intermediul opțiunii Direct Message, ci și prin intermediul comentariilor la fotografii.

“În acest caz, atacatorii pretind a fi Centrul de Suport Instagram și amenință cu închiderea contului, dacă datele nu vor fi validate în 24 de ore accesând un anumit link. Deși pe această rețea socială link-urile sunt inaccesibile direct, utilizatorii primesc și indicații despre cum pot totuși accesa acel URL”, transmit experții CERT-RO.

Articole similare