România primește luni încă o tranșă de peste 960 de mii de doze de vaccin Pfizer, ceea ce ridică numărul total de astfel de vaccinuri recepționate la aproape 10 milioane.

romania-primeste-luni-inca-o-transa-de-peste-960-de-mii-de-doze-de-vaccin-pfizer,-ceea-ce-ridica-numarul-total-de-astfel-de-vaccinuri-receptionate-la-aproape-10-milioane.

O nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, sosește mâine în țară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Conform Comitetului de Vaccinare, dozele sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă. Dozele vor fi distribuite conform hărții următoare:

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. Cu noua tranșă de vaccinuri, numărul total de doze pe care România le-a primit va urca la 9.968.849.

La începutul săptămânii, luni, România a mai primit o tranșă record de vaccinuri Pfizer, de peste un milion de doze.

Articole similare