Raport OMS: La nivel mondial, numărul de cazuri noi de coronavirus a continuat să scadă pentru a cincea săptămână consecutivă. Cele mai importante scăderi, în Europa și Asia de Sud-Est.

raport-oms:-la-nivel-mondial,-numarul-de-cazuri-noi-de-coronavirus-a-continuat-sa-scada-pentru-a-cincea-saptamana-consecutiva-cele-mai-importante-scaderi,-in-europa-si-asia-de-sud-est.

Potrivit raportului săptămânal al OMS, în ultimele șapte zile s-au înregistrat peste 3,5 milioane de cazuri noi de coronavirus, cu 15% mai puține față de săptămâna precedentă. Și numărul de decese a fost, de asemenea, cu 7% mai mic, adică 78 de mii.

Europa și Asia de Sud-Est au înregistrat cele mai semnificative diminuări, -26%, respectiv -24% mai puține cazuri față de acum șapte zile. Totuși, numărul de noi cazuri a crescut în Africa (+22%) și în regiunea Pacificului (+6%). În acest sens, reprezentanții OMS pentru continentul african au transmis că regiunea nu este pregătită să facă față unui al treilea val al pandemiei, ținând cont că și livrările de vaccinuri sunt aproape blocate”.

Organizația Mondială a Sănătății informează că incidența cazurilor noi și deceselor provocate de coronavirus este încă la un nivel ridicat, iar creșteri semnificative au fost raportate în multe țări din toate regiunile globului. 

Sursa: OMS

Sursa Foto: Sherii Liakhevych / Dreamstime

Articole similare