Elon Musk susține că prețul mașinilor Tesla este în creștere “din cauza presiunilor pe lanțurile de aprovizionare din industrie, în special în cazul materiilor prime”. Luna trecută, prețul pentru Model 3 și Model Y a crescut pentru a cincea oară.

elon-musk-sustine-ca-pretul-masinilor-tesla-este-in-crestere-“din-cauza-presiunilor-pe-lanturile-de-aprovizionare-din-industrie,-in-special-in-cazul-materiilor-prime”-luna-trecuta,-pretul-pentru-model-3-si-model-y-a-crescut-pentru-a-cincea-oara.

Prețurile cresc din cauza presiunilor pe lanțul de aprovizionare la nivel de industrie. Materiile prime în special sunt afectate”, a spus Musk, ca răspuns la postarea pe Twitter a unui client care se plângea de creșterea prețurilor pentru mașinile Tesla, dar și de decizia producătorului auto de a elimina opțiuni ale mașinilor, precum scaunele cu suport.

Musk a precizat că această opțiune a scaunelor a fost eliminată doar din scaunul șoferului și doar pentru Modelul Y, specificând că acea funcție nu este aproape niciodată folosită și nu merită costurile. În aprilie a fost a cincea majorare a prețului de pornire pentru Model 3 și Model Y, din ultimele luni, conform Reuters.

În timpul unei conferințe de luna trecută, Elon Musk spunea că, la acea dată, compania sa a trecut prin “una dintre cele mai dificile provocări în ceea ce privește lanțul de aprovizionare”, făcând referire la criza globală de cipuri care a afectat numeroși producători de automobile. Elon Musk a precizat atunci că Tesla “a ieșit, în cea mai mare parte, din acel impas”. Totuși, Tesla a produs peste 180 de mii de mașini în primul trimestru al anului și a livrat 184 de mii de unități, peste estimările analiștilor. Rezultatele sunt aproape duble față de cele din perioada similară a anului trecut.

Sursa: Reuters

Articole similare