Arad. Prefectul anunță că a dispus suplimentarea măsurilor de ordine publică și nu exclude ca explozia de ieri a mașinii în care a murit omul de afaceri Ioan Crișan să fi fost cauzată de o bombă, acționată de la distanță. Spune că posibilii autori ar fi putut părăsi deja România.

arad-prefectul-anunta-ca-a-dispus-suplimentarea-masurilor-de-ordine-publica-si-nu-exclude-ca-explozia-de-ieri-a-masinii-in-care-a-murit-omul-de-afaceri-ioan-crisan-sa-fi-fost-cauzata-de-o-bomba,-actionata-de-la-distanta-spune-ca-posibilii-autori-ar-fi-putut-parasi-deja-romania.

”Este din ce în ce mai clar că a fost un incendiu provocat și există această ipoteză a unei bombe, care ar fi putut fi acționată de la distanță”, a declarat prefectul județului Arad, Toth Csaba. Prefectul nu exclude posibilitatea ca autorii exploziei să fi părăsit deja România, dar dă asigurări că au fost luate măsuri de suplimentare de siguranță publică

Principalele declarații ale prefectului județului Arad, Toth Csaba:

  • Există și această posibilitate, cu o bombă, care, din câte cunosc eu, ar fi putut fi declanșată și de la distanță. Anchetatorii lucrează la mai multe piste, au fost efectuate activități specifice de anchetă, cercetarea la fața locului, audieri de martori, au fost identificate piste, dar nu am cunoștință despre identificarea unor persoane direct responsabile de această faptă.
  • Granița este aproape. Din municipiul Arad se poate ajunge într-o oră în graniță și nu se poate închide atât de repede având în vedere că nu am avut date suficiente. Nu închide prefectul granița.  Și eu am aceeași informație că a fost un incendiu provocat. 
  • Ancheta este în derulare. Vă pot confirma faptul că s-au verificat camere de supraveghere. Se lucrează la un cerc de suspecți. Anchetatorii au mers pe o pistă de moarte violentă, de incendiu provocat.
  • Consider că în primul și în primul rând mesajul care trebuie să vină din partea noastră, a autorităților, este unul de calm. Cetățenii municipiului și județului Arad pot să stea liniștiți, am luat toate măsurile de ordine publică. În această situație, zic eu, ciudată, pentru că infracțiuni s-au mai întâmplat, dar infracțiuni de o gravitate asemănătoare nu a mai avut parte municipiul Arad. Există efective de poliție și jandarmerie în patrulare, există, pe lângă activitățile normale, și activități suplimentare pentru a menține ordinea publică.

Articole similare

autoritatile-au-introdus-grecia,-irlanda,-monaco,-maldive,-bahamas,-curacao-si-insulele-virgine-ale-statelor-unite-pe-lista-tarilor-din-zona-rosie-franta,-belgia,-israel,-statele-unite-ale-americii,-islanda,-honduras,-aruba-si-saint-marteen-au-intrat-in-zona-galbena-persoanele-vaccinate-si-copii-sub-6-ani-sunt-scutiti-de-la-carantina,-iar-cei-cu-varsta-intre-6-si-16-ani-sunt-exceptati-daca-prezinta-un-test-cu-rezultat-negativ-efectuat-cu-cel-mult-72-de-ore-inainte. 

Autoritățile au introdus Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite pe lista țărilor din zona roșie. Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Saint Marteen au intrat în zona galbenă. Persoanele vaccinate și copii sub 6 ani sunt scutiți de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.