Fotbal. Juventus anunță despărțirea de Andrea Pirlo, care a pregătit echipa în ultimul sezon. Update: Massimiliano Allegri a fost numit antrenor.

fotbal-juventus-anunta-despartirea-de-andrea-pirlo,-care-a-pregatit-echipa-in-ultimul-sezon-update:-massimiliano-allegri-a-fost-numit-antrenor.

Update ora 18:00 Juventus Torino a anunțat că Massimiliano Allegri este noul antrenor al echipei.

Știrea inițială:

Într-un comunicat de pe site-ul oficial al clubului, Juventus îi mulțumește lui Andrea Pirlo că ”a avut curajul să preia echipa, dar și pentru dăruirea și pasiunea de care a dat dovadă în fiecare zi, și pentru succesele obținute”.  În comunicat, clubul îl numește pe fostul lor jucător ”o icoană a fotbalului” și îi urează succes în cariera de antrenor.

Andrea Pirlo a devenit antrenorul lui Juventus Torino la finalul sezonului 2019/20, când l-a înlocuit pe Maurizio Sarri. Sub conducerea lui Pirlo, Juventus a câștigat Cupa și Supercupa Italiei, dar a terminat pe locul patru în campionat.

Presa internațională scrie că favorit să-l înlocuiască pe italian este Massimiliano Allegri, care a adus echipei cinci titluri de campioană consecutive, între 2014 și 2019, patru Cupe și două Supercupe.

Joi, și Real Madrid a anunțat oficial despărțirea de Zinedine Zidane, dar nu a anunțat și cine-l va înlocui. Miercuri, și Internazionale Milano a anunțat încheierea contractului cu antrenorul Antonie Conte, sub comanda căruia a câștigat titlul în Italia.

Sursa foto: Facebook Juventus.

Articole similare