SUA. Joe Biden cere comunității serviciilor de informații să-și dubleze eforturile pentru a determina originea coronavirusului (dacă provine din contactul uman cu un animal infectat sau dintr-un laborator din China).

sua-joe-biden-cere-comunitatii-serviciilor-de-informatii-sa-si-dubleze-eforturile-pentru-a-determina-originea-coronavirusului-(daca-provine-din-contactul-uman-cu-un-animal-infectat-sau-dintr-un-laborator-din-china).

Președintele Biden a spus că a cerut ca un raport să fie redactat în termen de 90 de zile. „Sper că serviciile vor colecta și analiza informații care ne-ar putea apropia de o concluzie definitivă”, a spus el.

În declarația sa, Biden a precizat că un raport pe care l-a primit luna trecută spunea că comunitatea de informații a lucrat în jurul a două scenarii probabile, dar nu a ajuns la o concluzie definitivă – dacă virusul a apărut din contactul uman cu un animal sau dintr-un accident de laborator. În plus, președintele SUA a cerut Chinei să coopereze pentru ancheta în desfășurare. 

Pe 9 februarie investigatorii OMS anunțau că nu au ajuns la nicio concluzie concretă privind modul în care a izbucnit pandemia. Spuneau că nu au găsit indicii cu privire la prezenţa coronavirusului în Wuhan înainte de decembrie 2019 şi că nu au identificat animalul aflat la originea bolii. Nu au exclus complet posibilitatea unui accident de laborator, dar au spus că aceasta este puțin probabilă.

Sursă: Washginton Post

Articole similare