Belgia suspendă temporar administrarea vaccinului anti-Covid Johnson & Johnson pentru toate persoanele cu vârste sub 41 de ani. Decizia, în contextul în care o femeie a decedat săptămâna trecută la scurt timp după vaccinare.

belgia-suspenda-temporar-administrarea-vaccinului-anti-covid-johnson-&-johnson-pentru-toate-persoanele-cu-varste-sub-41-de-ani-decizia,-in-contextul-in-care-o-femeie-a-decedat-saptamana-trecuta-la-scurt-timp-dupa-vaccinare.

“În cadrul ședinței interministeriale am decis să mai administrăm temporar vaccinul Janssen doar populației generale cu vârsta de 41 de ani sau mai mult, în așteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc din partea Agenției Europene a Medicamentului”, au declarat oficialii belgieni, citați de Reuters.

Autoritățile cred, totuși, că această decizie va avea un impact extrem de redus asupra campaniei. Precizează că este doar o măsură de precauție și au solicitat în acest sens și un punct de vedere de la Agenția Europeană Medicamentului.

Pe data de 21 mai, în Belgia a decedat o femeie care avea sub 40 de ani, după ce fusese internată la spital cu tromboză severă și deficit de trombocite, după vaccinare. Presa locală belgiană precizează că aceasta primise vaccinul la locul de muncă. Până acum, 80% dintre vaccinurile Johnson & Johnson au fost administrate belgienilor de peste 45 de ani.

Pe 20 aprilie, Agenția Europeană a Medicamentului anunța că există o ”posibilă legătură” între apariția trombozelor și vaccinarea cu Johnson&Johnson și a cerut menționarea riscului în prospectul serului, reafirmând că “beneficiile vaccinului depășesc riscurile”.

Articole similare