Italia. O telecabină în care se aflau 11 persoane s-a prăbușit lângă lacul Magiore, din nordul țării. Nouă persoane au murit, iar doi copii au fost transportați la spital în stare gravă.

italia-o-telecabina-in-care-se-aflau-11-persoane-s-a-prabusit-langa-lacul-magiore,-din-nordul-tarii-noua-persoane-au-murit,-iar-doi-copii-au-fost-transportati-la-spital-in-stare-grava.

Potrivit presei din Italia, telecabina care leagă Stresa de Mottarone a fost pusă recent în funcțiune, după perioada de restricții epidemice. Din primele informații, cablul a cedat într-unul din cele mai înalte puncte, când telecabina era aproape de vârf, la 100 de metri de ultimul stâlp de susținere. Telecabina este împărțită în două secțiuni, a doua începe de la 803 metri de Alpino, unde există o grădină botanică, și ajunge pe un platou imediat sub vârful Mottarone, unde a avut loc accidentul.

Unul dintre cei doi copii care au fost duși în stare gravă cu elicopterul la spitalul Regina Margherita din Torino a decedat.

Un camion de pompieri s-a răsturnat în timp ce urca spre vârf, dar nu sunt răniți. Toate drumurile care duc la locul accidentului sunt închise, pentru a permite echipelor de salvatori să intervină.

Închisă în 2014 pentru o revizie generală, telecabina a fost inaugurată pe 13 august 2016. Lucrările au costat 4 milioane de euro și au inclus înlocuirea motoarelor, a panourilor electrice, a echipamentelor electronice și a transformatoarelor.

Telecabina a fost redeschisă pe 24 aprilie, după perioada de lockdown, și a fost una dintre primele duminici însorite care au permis turiștilor să urce de la lac spre vârf.

Sursă: La Stampa.

Sursă foto: Anna Yordanova | Dreamstime.com

Articole similare