China. 21 de participanți la un ultra-maraton au murit, după ce condițiile meteorologice extreme i-au surprins în timpul unei curse montane de 100 de kilometri, în nord-vestul țării.

china-21-de-participanti-la-un-ultra-maraton-au-murit,-dupa-ce-conditiile-meteorologice-extreme-i-au-surprins-in-timpul-unei-curse-montane-de-100-de-kilometri,-in-nord-vestul-tarii.

Maratonul de mare altitudine a început sâmbătă dimineață în condiții de soare, însă până la ora locală 13, vremea s-a transformat radical: ploaia înghețată, grindina și vântul puternic au surprins sportivii care erau echipați cu pantaloni scurți și tricouri, aflați în acel moment la aproximativ 20-30 de kilometri pe porțiunea de înălțime a cursei, desfășurată în pădurea de piatră a râului Galben, din nord-vestul provinciei Gansu. Pe măsură ce temperaturile au scăzut, maratoniștii au început să raporteze că suferă de hipotermie, iar mai mulți au fost dați dispăruți.

Organizatorii maratonului au anulat cursa și au lansat operațiunea de căutare care a inclus 1.200 de oameni, pentru a parcurge terenul accidentat. Până duminică dimineață, 151 din cei 172 de participanți la cursă au fost confirmați în siguranță, opt au fost internați la spital, iar 21 au fost declarați decedați.

Sursă: CNN.

Articole similare