Spania va permite, din 7 iunie, accesul pe teritoriul său pentru “toate persoanele vaccinate anti-Covid, indiferent de țara de origine”.

spania-va-permite,-din-7-iunie,-accesul-pe-teritoriul-sau-pentru-“toate-persoanele-vaccinate-anti-covid,-indiferent-de-tara-de-origine”.

Măsura a fost anunțată de premierul Pedro Sanchez, la un târg de turism. Prim-ministrul a spus că în acest fel țara sa se pregătește pentru sezonul turistic de vară, care să fie ”principalul motor al recuperării economiei noastre”. Acesta a mai adăugat că turiștii vaccinați și familiile lor “sunt mai mult decât bine veniți, fără restricții, fără controale de sănătate”.

Până atunci, începând cu 24 mai, le va permite persoanelor care sosesc din state cu risc epidemiologic scăzut, din afara UE, să intre în țară fără a mai face teste PCR. Măsura se adresează în special britanicilor, cea mai mare comunitate de turiști, dar și SUA, Australiei, Israelului și Noii Zeelande.

Premierul speră ca unitățile de cazare să ajungă la un grad de ocupare de 70% din capacitatea ocupată în mod normal, înainte de pandemie. Noile condiții de călătorie au fost anunțate la numai o zi după ce Parlamentul și Consiliul UE au ajuns la un acord în privința implementării certificatului de călătorie Covid. Certificatul urmează să între în vigoare în această vară și să ușureze circulația în blocul comunitar pentru cei cu scheme de vaccinare anti-Covid complete, cei care s-au vindecat de boală sau care au teste negative.

În 2020, numărul de persoane care au mers în vacanță în Spania a scăzut cu 30-40%, conform Reuters.

Surse alternative: Reuters, Barrons.
Foto: Sagrada Família, Barcelona, Spania – Miltiadis Fragkidis/Unsplash.

Articole similare