Eurostat: Aproape jumătate din populația UE locuia în apartamente, în 2019, în timp ce puțin peste o treime (35%) din populație trăia în case. România are cea mai mare pondere a proprietarilor de locuințe (96%).

eurostat:-aproape-jumatate-din-populatia-ue-locuia-in-apartamente,-in-2019,-in-timp-ce-putin-peste-o-treime-(35%)-din-populatie-traia-in-case-romania-are-cea-mai-mare-pondere-a-proprietarilor-de-locuinte-(96%).

Potrivit Biroului de Statistică European, aproape o cincime (19%) dintre cetățenii UE locuiau în case semi-detașate (exemplu: de tip duplex) sau terasate. Apartamentele au fost cel mai frecvent tip de reședință în 14 state membre, în special în Letonia (unde 66% dintre oameni locuiau în apartamente), Spania (65%) și Estonia (61%). Statele membre cu cea mai mică pondere din populația lor care locuiesc în apartamente au fost Irlanda (8%) și Țările de Jos (21%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuia în case individuale în Croația (68%), urmată de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele 65%). Olanda și Irlanda au fost singurele state membre ale UE în care mai mult de jumătate din populație locuia într-o casă tip duplex (58%, respectiv 53%) în 2019.

În același timp, 70% dintre cetățenii UE erau proprietarii caselor sau apartamentelor în care locuiau. Cei mai mulți proprietari au fost în România (96%), urmați de cei din Ungaria (92%), Slovacia (91%) și Lituania (90%). Cea mai mică pondere a reședințelor ocupate de proprietari a fost în Germania (51%) și Austria (55%).

Grafic/Date: Eurostat

Articole similare