Franța. Guvernul a anunțat că vaccinarea anti-Covid devine disponibilă pentru toată lumea din 31 mai, cu două săptămâni mai devreme decât data stabilită inițial.

franta-guvernul-a-anuntat-ca-vaccinarea-anti-covid-devine-disponibila-pentru-toata-lumea-din-31-mai,-cu-doua-saptamani-mai-devreme-decat-data-stabilita-initial.

Anunțul a fost făcut de către premierul Jean Castex, într-o conferință de presă, care a precizat că astfel se poate atinge obiectivul de 30 de milioane de persoane vaccinate până la date de 15 iunie. Castex a explicat, totuși, că  profesorii, ofițerii de poliție sau pompierii vor avea prioritate, indiferent de vârstă. 

Până acum, avea prioritate la vaccinare persoanele vulnerabile, care suferau de boli cronice, precum și cele în vârstă. Autoritățile franceze vor să imunizeze toată populația adultă până la finalul verii. Potrivit Centrului European pentru Protecția și Combaterea Bolilor (ECDC), peste 38% din populația adultă a primit cel puțin o doză de ser, iar 17% a primit schema completă.

Pe 18 aprilie, și autoritățile germane au anunțat că orice persoană în vârstă de peste 16 ani este eligibilă să se imunizeze.

Surse alternative: BFMTV, Reuters

Articole similare