Numărul cazurilor de Covid la nivel mondial a scăzut pentru a treia săptămână la rând, dar se menține la unul dintre cele mai mari niveluri de până acum. OMS avertizează că în al doilea an al pandemiei vor fi mai multe decese de Covid decât în primul.

numarul-cazurilor-de-covid-la-nivel-mondial-a-scazut-pentru-a-treia-saptamana-la-rand,-dar-se-mentine-la-unul-dintre-cele-mai-mari-niveluri-de-pana-acum-oms-avertizeaza-ca-in-al-doilea-an-al-pandemiei-vor-fi-mai-multe-decese-de-covid-decat-in-primul.

În ultima săptămână, au fost raportate în întreaga lume 4,8 milioane de cazuri noi de Covid și aproape 86 de mii de decese, potrivit actualizării epidemiologice săptămânale a OMS, care cuprinde date până la data de 16 mai. “Toate regiunile au raportat o scădere a numărului de cazuri în această săptămână, în afară de Regiunea Pacificului de Vest, unde incidența noilor cazuri a fost similară cu săptămâna precedentă”, se arată în raport.

Față de săptămâna precedentă numărul cazurilor noi a scăzut cu 12%. Europa a raportat cel mai puternic declin, cu 26% mai puține cazuri în săptămâna precedentă. Scăderea globală din ultimele săptămâni vine după ce cazurile Covid-19 au atins un vârf istoric în aprilie. În continuare, însă, multe țări se confruntă cu rate de infectare în creștere, printre care Nepal, Sri Lanka, Vietnam și Egipt. În Brazilia, au fost înregistrate 437 de mii de cazuri noi, în creștere cu 3% față de săptămâna precedentă.

Cel mai mare număr de cazuri noi a fost raportat în India, 2,3 ​​milioane de persoane, în scădere însă cu 13% față de ultima săptămână. ”Covid-19 a costat deja mai mult de 3,3 milioane de vieți și suntem în al doilea an al acestei pandemii, în care vor muri probabil mai mulți oameni decât în primul”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS.

Sursă alternativă: CNN

Grafic: Worldometers

Articole similare