Italia ridică din 16 mai carantina de cinci zile în cazul persoanelor care vin în țară din UE, Marea Britanie sau Israel. Păstrează obligativitatea prezentării unui test negativ la graniță.

italia-ridica-din-16-mai-carantina-de-cinci-zile-in-cazul-persoanelor-care-vin-in-tara-din-ue,-marea-britanie-sau-israel-pastreaza-obligativitatea-prezentarii-unui-test-negativ-la-granita.

Până acum persoanele care intrau în Italia din aceste zone erau obligate să prezinte un test Covid negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte și să stea în carantină cinci zile. Pentru a ieși din carantină, trebuiau să facă un nou test, care să aibă rezultat negativ.

De asemenea, guvernul italian a extins programul ”Zboruri fără Covid” și pentru aeroporturile din Veneția și Napoli, pe lângă cele din Milano și Roma, în prezent în vigoare pentru călătoriile către și dinspre SUA, Canada, Japonia și Emiratele Arabe Unite. În cadrul acestui program, pot călătorii doar pasagerii care prezintă un test Covid negativ înainte de a urca în avion și sunt scutiți de carantină. 

Totodată, autoritățile italiene intenționează să ridice carantina și pentru turiștii vaccinați din Statele Unite, Canada și Japonia.

Săptămâna trecută, premierul italian anunța ridicarea restricțiilor de călătoriile între regiunile țării, începând cu 15 mai, în baza unui certificat național, adoptat cu o lună înaintea celui recunoscut la nivelul UE.

Surse alternative: Ministerul italian al Sănătății, Reuters.

Sursa foto: Iwan Shimko/Dreamstime.

Articole similare