SUA. Dosarele de cadre ale polițiștilor din Washington DC, publicate pe internet de un grup de hackeri care a spart serverul departamentului și a cerut răscumprare pentru a nu publica datele personale ale angajaților.

sua-dosarele-de-cadre-ale-politistilor-din-washington-dc,-publicate-pe-internet-de-un-grup-de-hackeri-care-a-spart-serverul-departamentului-si-a-cerut-rascumprare-pentru-a-nu-publica-datele-personale-ale-angajatilor.

Fișierul cu datele respective este însă protejat de o parolă, iar grupul de hackeri intitulat Babuk susține că, pe lângă datele personale ale polițiștilor, a reușit să fure și informații sensibile despre diferite ținte (persoane și organizații urmărite) ale poliției din DC. După publicare fișierului, hackerii mai trebui să publice și parola. “Aveți în continuare opțiunea de a opri totul”, se arată în ultimul mesaj al acestora către departamentul de poliție.

Autoritățile locale au confirmat realitatea atacului, precum și faptul că au fost furate datele personale a peste 3.600 de ofițeri, precum rezultate ale unor teste poligraf, date financiare, medicale, interviuri și verificări ale unor posibile antecedente penale. 

Departamentul de poliției din Washington D.C. nu a specificat suma solicitată de grupul de hackeri pentru ștergerea informațiilor deja publicate sau dacă districtul intenționează sau nu să plătească.

Sursă: The Washington Post

Articole similare