Cipru a inclus România pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic. Totuși, românii vaccinați complet anti-Covid nu mai trebuie să intre în carantină sau să prezinte un test PCR negativ.

cipru-a-inclus-romania-pe-lista-rosie-a-statelor-cu-risc-epidemiologic-totusi,-romanii-vaccinati-complet-anti-covid-nu-mai-trebuie-sa-intre-in-carantina-sau-sa-prezinte-un-test-pcr-negativ.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile cipriote au revizuit condițiile de intrare în Republica Cipru, iar România a fost inclusă pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, alături de alte state UE, printre care și Bulgaria, Franța, Spania, Italia, Ungaria, Grecia și Germania.

Cu toate acestea, începând cu data de 10 mai, turiștii complet vaccinați vor putea intra în țară fără să mai fie obligați să prezinte un test Covid negativ și fără să stea în carantină. Persoanele care nu dețin dovada vaccinării trebuie să prezinte un test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. Documentul care atestă vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie redactat în limba engleză, iar persoanele nevaccinate vor trebui să efectueze un al doilea test PCR, pe cheltuială proprie, la sosirea în Cipru, pe aeroport.

De asemenea, MAE amintește că toate persoanele care intră în Republica Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie, completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Autorizația se obține prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass – Application Process și include date cu privire la deținerea unui certificat de vaccinare împotriva COVID-19 sau a unui test PCR. Documentele trebuie prezentate autorităților cipriote, la sosire.

Se consideră persoane complet vaccinate cele care au primit ambele doze de Pfizer, Moderna sau AstraZeneca, precum și cele imunizate cu Johnson&Johnson. Potrivit guvernului, turiștii vor trebui în continuare să respecte însă protocoalele de sănătate, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii și distanțarea socială.

Foto: Dreamstime

Articole similare