București. Rata de incidență a cazurilor Covid a scăzut la 1,49 la mia de locuitori. Comitetul pentru Situații de Urgență va discuta joi despre posibile noi măsuri de relaxare, dacă incidența se menține sub 1,5

bucuresti-rata-de-incidenta-a-cazurilor-covid-a-scazut-la-1,49-la-mia-de-locuitori.-comitetul-pentru-situatii-de-urgenta-va-discuta-joi-despre-posibile-noi-masuri-de-relaxare,-daca-incidenta-se-mentine-sub-1,5

Prefectul Capitalei a anunțat încă de ieri că joi va fi convocată ședința Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență pentru a stabili noi măsuri de relaxare, dacă se menține trendul de scădere a incidenței sub 1,5 la mie timp de 48 de ore.

Alin Stoica a precizat că noile măsuri vor consta în permiterea funcționării sălilor de spectacol și a restaurantelor la o capacitate de 50% și desfășurarea evenimentelor în aer liber cu trei sute de participanți.

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor și cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 – 21.00.

Luni, rata de infectare comunicată de DSP București a fost de 1,59 la mie, însă în acest moment niciun județ nu mai depășește 1,5 la mie.

Foto: Inquam Photos/Alberto Groșescu

Articole similare