Resturile rachetei chineze scăpată de sub control s-au prăbușit în această dimineață în Oceanul Indian, la vest de Maldive. Informația a fost transmisă de agenția spațială din China și nu a putut fi verificată, deocamdată, din surse independente.

resturile-rachetei-chineze-scapata-de-sub-control-s-au-prabusit-in-aceasta-dimineata-in-oceanul-indian,-la-vest-de-maldive-informatia-a-fost-transmisa-de-agentia-spatiala-din-china-si-nu-a-putut-fi-verificata,-deocamdata,-din-surse-independente.

Chinezii susțin că cea mai mare parte a rachetei a ars în atmosferă, dar unele părți au aterizat în ocean, la ora 4,24, ora României.

Experții au prezis că cea mai mare parte a vehiculului va fi distrus înainte de a ajunge pe Pământ, dar au precizat că există întotdeauna posibilitatea ca metalele cu puncte de topire ridicate să ajungă pe suprafața Terrei, așa cum s-a întâmplat anul trecut, când resturi ale unei rachete similare, tot chineză, au fost identificate câteva zile mai târziu după căderea pe Pământ, în Coasta de Fildeș.

Lansată de 29 aprilie, racheta de tip Long March 5B avea 30 de metri înălțime, cinci metri lățime și cântărea 20 de tone.

Sursă alternativă: BBC

Articole similare