Afganistan. Atac cu bombă lângă o școală de fete din Kabul. Cel puțin 40 de persoane au murit și peste 50 sunt rănite. Potrivit primelor informații, cele mai multe victime sunt eleve. Atacul vine pe fondul retragerii trupelor NATO și SUA din țară.

afganistan-atac-cu-bomba-langa-o-scoala-de-fete-din-kabul-cel-putin-40-de-persoane-au-murit-si-peste-50-sunt-ranite-potrivit-primelor-informatii,-cele-mai-multe-victime-sunt-eleve-atacul-vine-pe-fondul-retragerii-trupelor-nato-si-sua-din-tara.

Explozia a avut loc în fața școlii Syed Al-Shahda din Kabul, în cartierul vestic al orașului, cu majoritate șiită. Conform informațiilor oferite de Ministerul de Interne afgan, atacul a avut loc la sfârșitul orelor de curs într-un moment în care elevii părăseau școala. Ministrul de Interne se așteaptă ca numărul victimelor să crească.

Washington Post notează că este unul dintre cele mai sângeroase atacuri care a avut loc în capitala afgană în ultimele luni și vine la o săptămână după ce SUA și NATO au început retragerea completă a trupelor din țară. 

Atacul de azi nu a fost revendicat. Cu o zi înaintea de începerea retragerii, un alt atac cu bombă a avut loc în provincia Logar, la sud de Kabul, în care au murit cel puțin 21 de persoane și 91 au fost rănite. Și atunci atacul a fost în apropierea unei instituții de învățământ, lângă un cămin pentru studenți.

Anul trecut, o maternitate din același cartier a fost ținta unor indivizi înarmați, iar 16 persoane au fost ucise, inclusiv doi nou-născuți. Atacul nu a fost revendicat, însă Statele Unite spun că luptătorii Statului Islamic sunt vinovați.

Surse alternative: Reuters, The Washington Post

Articole similare