Record de persoane vaccinate, în a doua zi de vaccinare anti-Covid la liber, fără programare. Numai sâmbătă vaccinul au primit vaccinul peste 110 mii de persoane (din care 51 de mii cu prima doză), în condițiile organizării de maratoane de vaccinare în 14 județe din țară și în București.

record-de-persoane-vaccinate,-in-a-doua-zi-de-vaccinare-anti-covid-la-liber,-fara-programare-numai-sambata-vaccinul-au-primit-vaccinul-peste-110-mii-de-persoane-(din-care-51-de-mii-cu-prima-doza),-in-conditiile-organizarii-de-maratoane-de-vaccinare-in-14-judete-din-tara-si-in-bucuresti.

CNCAV anunță că până sâmbătă, la ora 17, au fost vaccinate 3.580.368 de persoane cu cel puțin o doză de vaccin, dintre care 110.633, în ultimele 24 de ore. Acesta este un record absolut pentru 24 de ore, dar el nu ar fi fost atins fără cele 15 centre de vaccinare non-stop, care au vaccinat în timpul nopții aproximativ 30 de mii de persoane.

Din cele 110 mii de persoane vaccinate azi, 50.941 au primit prima doză, cu cel puțin 10 mii mai multe decât în zilele lucrătoare din această săptămână. Țara noastră rămâne încă mult în urma majorității țărilor europene, ca procent total al persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin, chiar dacă este printre primele ca procent al persoanelor care au primit ambele doze.

Articole similare