Constanța. Peste două sute de tone de deșeuri care urmau să fie introduse în țară au fost descoperite în Portul Sud Agigea. Cele 10 containere ar fi trebuit să ajungă în județul Prahova.

constanta-peste-doua-sute-de-tone-de-deseuri-care-urmau-sa-fie-introduse-in-tara-au-fost-descoperite-in-portul-sud-agigea-cele-10-containere-ar-fi-trebuit-sa-ajunga-in-judetul-prahova.

Polițiștii de Frontieră au controlat zece containere  aflate în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate din Germania cu deșeuri. Acestea urmau să ajungă la o firmă de pe raza judeţului Prahova care efectua activități de import în România.

“În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că nu corespund datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, mărfurile constând în deşeuri, amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest, în cantitate de aproximativ 200 de tone, ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor, iar bunurile vor fi returnate la expeditor”, transmite Poliția de Frontieră.

Articole similare