Klaus Iohannis: Azi depășim 100 de mii de persoane vaccinate. Vom ține ritmul și, dacă e cerere, îl vom și depăși.

klaus-iohannis:-azi-depasim-100-de-mii-de-persoane-vaccinate-vom-tine-ritmul-si,-daca-e-cerere,-il-vom-si-depasi.

UPDATE ora 18:00: Premierul Florin Cîțu anunță că astăzi au fost vaccinate 100.454 de persoane.

100 454 persoane vaccinate, în ultimele 24 de ore. Am promis, am făcut!

România, hai că se poate!

Posted by Florin Cîţu on Thursday, 6 May 2021

Președintele Klaus Iohannis a vizitat centrul de vaccinare amenajat la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța.

După vizită, a spus că azi vor fi vaccinate peste 100 de mii de persoane și că ritmul de vaccinare este foarte bun. Președintele nu a precizat însă că 60-70% din persoanele vaccinate acum în fiecare zi sunt la doza de rapel.

Principalele declarații:

  • Am aflat că ieri si azi s-au vaccinat peste 500 de persoane la acest centru (din Constanța). Cei care doresc să se vaccineze se pot prezenta pur si simplu;
  • Am renunțat practic la toată birocrația. Toate centrele de vaccinare din toate localitățile din toată țara sunt deschise de la sfârșitul săptămânii pentru vaccinare fără anunț prealabil, fără preaviz, oricine se poate prezenta direct la centru și se poate vaccina.
  • Suntem în situația bună de a avea suficiente doze pentru această etapă. În România stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare.
  • Sunt planificate noi acțiuni, maratoane de vaccinare, toate centrele vor fi deschise.
  • Azi vom depăși suta de mii de persoane vaccinate într-o singură zi.
  • Cifrele sunt pe zi ce trece din ce în ce mai bune, avem mai puține persoane infectate, mai puține persoane la terapie intensivă, mai puține decese;
  • Dar nu vreau să ne amăgim singuri. Pandemia nu a dispărut. Virusul este în societate. Până când avem un număr mare de români vaccinați, însă trebuie să respectăm restricțiile. Haideți să ne vaccinăm pentru a reveni la normalitate. Vă invit pe toți să vă vaccinați!

Articole similare