Iași. DNA a trimis în judecată 14 angajați ai Poliției Rutiere, inclusiv fostul șef al Biroului Rutier, pentru luare de mită (bani și produse alimentare) de la directorul unui restaurant din oraș.

iasi-dna-a-trimis-in-judecata-14-angajati-ai-politiei-rutiere,-inclusiv-fostul-sef-al-biroului-rutier,-pentru-luare-de-mita-(bani-si-produse-alimentare)-de-la-directorul-unui-restaurant-din-oras.

Procurorii anunță că au dispus trimiterea în judecată a celor 14 lucrători de la Poliția Rutiera Iași, pentru luare de mită în formă continuată, în schimbul protecției promise și asigurate unor persoane în cazul săvârșirii unor contravenții la regimul circulației.

Concret, au fost trimiși în judecată șeful Biroului Rutier Iași, Gheorghiță Ciobanu, alături de alți 12 agenți de poliție rutieră și de șeful atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare Iași.

Potrivit procurorilor, în perioada 2019 – 2020, cei 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, primeua bani și mâncare de la un restaurant din Iași, pentru a-l proteja pe director (care nu deținea permis de conducere) dar și pe șoferii restaurantului, “în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care ei le-ar săvârși sau/și pentru a le aplica sancțiuni contravenționale mai blânde.”

Nu doar polițiștii primeau mâncare gratis, ci prietenii și rudele acestora.

În același context, Nelu Crenganiș, șeful Atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare, ar fi pretins și primit, direct și prin intermediari, de la același om de afaceri sume de bani și produse alimentare în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru autoturismele ce aparțineau restaurantului. Tot Crenganiș ar fi pretins și primit de la două persoane produse în valoare de 1.320 lei și 350 de euro pentru a interveni pe lângă examinatorii din cadrul Poliției Rutiere, în scopul favorizării persoanelor respective la promovarea probei practice a examenului de obținere a permisul auto.

Procurorii precizează că s-au dispus măsuri asigurătorii față de 13 inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Articole similare