Europol a destructurat una dintre cele mai mari rețele de abuz sexual asupra copiilor din Europa, care funcționa pe dark web. Patru cetățeni germani au fost arestați.

europol-a-destructurat-una-dintre-cele-mai-mari-retele-de-abuz-sexual-asupra-copiilor-din-europa,-care-functiona-pe-dark-web-patru-cetateni-germani-au-fost-arestati.

Platforma “Boystown” avea 400 de mii de utilizatori înregistrați la momentul suspendării. Mai multe alte site-uri de chat de pe dark web, folosite de pedofili, au fost, de asemenea, închise. Trei persoane au fost arestate în Germania și una în Paraguay, la începutul acestei luni. Potrivit autorităților, acestea aveau diferite roluri în raport cu site-ul închis de polițiști.

Europol precizează într-un comunicat că datele confiscate în timpul investigației vor fi utilizate de grupurile operative pentru identificarea victimelor și că, pe măsură ce polițiștii din întreaga lume examinează pachetele de informații, se așteaptă ca mai mulți suspecți să fie arestați.

Platforma a fost eliminată de un grup de lucru internațional, format din Poliția Federală Germană, Europol și polițiști din Olanda, Suedia, Australia, Canada și Statele Unite.

Sursă: Europol.

Articole similare