Ungaria. Premierul a anunțat noi măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de sâmbătă, în condițiile în care bilanțul persoanelor vaccinate anti-Covid se apropie de 4 milioane (40% din populație). Persoanele ce dețin certificate de imunitate vor putea merge la restaurant în interior.

ungaria-premierul-a-anuntat-noi-masuri-de-relaxare-care-vor-intra-in-vigoare-de-sambata,-in-conditiile-in-care-bilantul-persoanelor-vaccinate-anti-covid-se-apropie-de-4-milioane-(40%-din-populatie)-persoanele-ce-detin-certificate-de-imunitate-vor-putea-merge-la-restaurant-in-interior.

Vizate de relaxarea restricțiilor sunt hotelurile, restaurantele (inclusiv la interior), teatrele, cinematografele, sălile de sport, piscinele, muzeele, bibliotecile și grădinile zoologice.Premierul Viktor Orban a declarat pentru radioul public că există suficiente doze de vaccin în țară pentru a-i inocula pe toți cei care s-au înscris la vaccinare. Totodată, Orban a precizat că Ungaria va începe vaccinarea adolescenților de 16-18 ani în luna mai.

Ungaria a adus în țară inclusiv vaccinuri care nu au primit aprobarea UE, precum cele din China și Rusia. Ungaria a avut astfel cel mai rapid program de vaccinare de pe continent, dar, în aprilie, rata de spitalizare și numărul deceselor au atins noi recorduri.

Economia a suferit o recesiune profundă în tot 2020 și Orban a spus că va insista asupra unui buget corect pentru 2022. “Cred că vom atinge nivelurile economice de dinainte de pandemie mai repede decât ar putea crede unii”, a spus Orban, al cărui guvern proiectează în prezent un avans economic de 4,3% în acest an și de peste 5% în 2022.

În martie, mai mult de 16.000 de persoane au decedat în Ungaria (decese din multiple cauze), reprezentând o creștere anuală de 40% și cea mai mare cifră pentru luna respectivă de la un focar mortal de gripă din 1983.

Sursă: Reuters

Articole similare