Sondaj. După 100 de zile de când este președintele SUA, activitatea lui Joe Biden este apreciată de peste jumătate (52%) dintre americani. Procentul, peste cel obținut de Trump în același moment al mandatului, dar sub cel al lui Obama.

sondaj-dupa-100-de-zile-de-cand-este-presedintele-sua,-activitatea-lui-joe-biden-este-apreciata-de-peste-jumatate-(52%)-dintre-americani-procentul,-peste-cel-obtinut-de-trump-in-acelasi-moment-al-mandatului,-dar-sub-cel-al-lui-obama.

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat de The Washington Post și ABC News au arătat că publicul american susține, în mare parte, prioritățile legislative ale președintelui Biden. Americanii se declară optimiști în ceea ce privește depășirea pandemiei și direcția în care este condusă țara. Mai exact, cele mai apreciate măsuri sunt cele referitoare la modul în care a fost gestionată pandemia, campania de vaccinare și planurile privind dezvoltarea infrastructurii.

La polul opus, se află modul în care Biden a gestionat relaţiile cu China, problema armelor, securitatea frontierelor și imigraţia. Ceea ce nu știm este dacă această perioadă face parte din luna de miere de 100 de zile sau dacă este ceva mai durabil și sustenabil pentru administrația Biden-Harris”, a spus coordonatorul sondajului, democratul Jeff Horwitt. 

Astfel, conform sondajului, 52% dintre adulți spun că susțin munca președintelui, din aceștia făcând parte 90% dintre democrați, 61% dintre independenți, și 9% dintre republicani, în timp ce 43% dintre alegători au răspuns că nu sunt de acord cu practicile lui Biden. 

În comparație cu foștii președinți ai SUA, rata de aprobare a lui Joe Biden (52% pro, 42% contra) este mai mare decât cea a lui Donald Trump (42% pro, 53% contra), dar mai scăzută decât cea a lui Barack Obama (61% pro, 30% contra). 

Sondajul a mai arătat și că aproape 1 din 5 americani refuză sau ezită să se vaccineze împotriva Covid, 74% dintre votanții democrați susținând că au fost deja vaccinați, iar doar 40% dintre republicani afirmând același lucru. De asemenea, 80% dintre respondenți cred că țara este încă împărțită, în ciuda promisiunii lui Biden de a fi un președinte “unificator”.

Surse alternative: Washington Post, NBC

Articole similare