Londra. Peste zece mii de persoane au manifestat împotriva restricțiilor epidemice. Protestatarii s-au certat cu trecătorii și cu cei care își făceau cumpărături, cerându-le să renunțe la măști.

londra-peste-zece-mii-de-persoane-au-manifestat-impotriva-restrictiilor-epidemice-protestatarii-s-au-certat-cu-trecatorii-si-cu-cei-care-isi-faceau-cumparaturi,-cerandu-le-sa-renunte-la-masti.

Manifestația a reunit mai multe grupuri, fiind inițial revendicată de mișcarea “Kill the Bill”, împotriva legii care acordă polițiștilor mai multă putere, dar a fost preluată apoi de cei care protestau împotriva restricțiilor anti-Covid. Ulterior au apărut și pancarte împotriva vaccinării dar și a introducerii certificatelor care dau o mai mare libertate de mișcare celor vaccinați. 

Pe Oxford Street, o zonă comercială faimoasă din Londra, protestatari le-au cerut celor care își făceau cumpărăturile să își dea măștile jos și să încalce regulile de distanțare socială. 

Potrivit Sky News, cel puțin zece mii de persoane au participat la manifestație, în ciuda avertizărilor transmise de Poliția Metropolitană, care a avertizat că încălcarea regulilor epidemice reprezintă o infracțiune.

O manifestație similară a avut loc și la Bristol, la 200 de kilometri vest de Londra

Sursă: Sky News

Articole similare