Rusia. După mai mult de trei săptămâni de greva foamei, Aleksei Navalnîi renunță la acest demers, din cauza deteriorării puternice a stării sale de sănătate. Spune că în acest moment nu-și mai simte mâinile și picioarele.

rusia-dupa-mai-mult-de-trei-saptamani-de-greva-foamei,-aleksei-navalnii-renunta-la-acest-demers,-din-cauza-deteriorarii-puternice-a-starii-sale-de-sanatate-spune-ca-in-acest-moment-nu-si-mai-simte-mainile-si-picioarele.

”Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic. Nu-mi mai simt brațele și picioarele și vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Ținând cont de aceste circumstanțe, încep să ies din greva foamei.

Potrivit procedurii, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces și mi s-a spus că poate fi o perioadă mai grea, așa că urați-mi noroc. Încă o dată, acest mesaj este pentru voi, oameni buni din întreaga lume”, a scris Navalnîi pe Instagram.

În vârstă de 44 de ani, Alexei Navalnîi este cel mai ferm critic al lui Vladimir Putin. A fost arestat în ianuarie, după ce fusese tratat timp de cinci luni în Germania, în urma otrăvirii cu Noviciok. Ulterior, acesta a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. Pe 31 martie, a intrat în greva foamei.

Recent, comunitatea internațională a amenințat cu sancțiuni în cazul în care starea lui Navalnîi se degradează, în contextul în care apropiații săi au anunțat că starea sa este foarte gravă. 

Articole similare

a-doua-amanare-a-persoanelor-programate-pentru-vaccinare-aproape-67-de-mii-de-persoane-cu-varsta-sub-65-de-ani,-care-erau-programate-pentru-vaccinare-cu-prima-doza,-intre-30-ianuarie-si-11-februarie,-vor-fi-reprogramate-autoritatile-spun-ca-masura-este-necesara-pentru-a-avea-suficiente-doze-de-rapel-pentru-persoanele-deja-vaccinate-cei-cu-varste-de-peste-65-de-ani-isi-pastreaza-toate-programarile,-atat-pentru-prima-doza,-cat-si-pentru-rapel.

A doua amânare a persoanelor programate pentru vaccinare. Aproape 67 de mii de persoane cu vârsta sub 65 de ani, care erau programate pentru vaccinare cu prima doză, între 30 ianuarie și 11 februarie, vor fi reprogramate. Autoritățile spun că măsura este necesară pentru a avea suficiente doze de rapel pentru persoanele deja vaccinate. Cei cu vârste de peste 65 de ani își păstrează toate programările, atât pentru prima doză, cât și pentru rapel.