Presa franceză: Viitoarele modele Renault și Dacia vor fi limitate din fabrică la 180 km/h. Viitorul Megane, ce urmează să fie lansat la sfârșitul anului, va fi echipat cu un regulator automat de viteză care-l va limita la 160 km/h.

presa-franceza:-viitoarele-modele-renault-si-dacia-vor-fi-limitate-din-fabrica-la-180-km/h-viitorul-megane,-ce-urmeaza-sa-fie-lansat-la-sfarsitul-anului,-va-fi-echipat-cu-un-regulator-automat-de-viteza-care-l-va-limita-la-160-km/h.

Anunțul a fost făcut de directorul general Luca de Meo în cadrul adunării generale a acționarilor Grupului Renault. În momentul de față, viteza maximă a modelelor Renault și Dacia este de peste 200 km/h.  

Viitoarea generație a modelului Renault Megane, care va fi lansată pe piață spre sfârșitul acestui an, va veni echipată cu un regulator automat de viteză, care se va adapta în funcție de condițiile de trafic și care nu va permite depășirea vitezei de 160 km/h. Mașina va putea atinge, totuși, 180 km/h dacă regulatorul este scos din funcțiune. De asemenea, în cazul unui stil de a conduce inadecvat, este prevăzut cu funcția de “preluare a vehiculului în caz de risc”.

Această măsură a fost luată anterior și de compania Volvo, în 2019, când a anunțat că toate modelele sale vor fi limitate la 180 de km/h, o decizie neobișnuită, având în vedere faptul că, în afară de Germania, pe anumite porțiuni de autostradă, în majoritatea țărilor viteza legală maximă admisă este de 120-130 km/h. La multe modele alimentate cu baterii, viteza este adesea limitată electronic, pentru a evita un consum prea rapid al bateriei.

Sursă: Auto-Moto

Articole similare