Franța. Autoritățile au deschis o anchetă privind ”un posibil atac terorist”, după ce un tânăr a înjunghiat mortal o polițistă, într-o secție de poliție dintr-un oraș din sud-vestul Parisului.

franta-autoritatile-au-deschis-o-ancheta-privind-”un-posibil-atac-terorist”,-dupa-ce-un-tanar-a-injunghiat-mortal-o-politista,-intr-o-sectie-de-politie-dintr-un-oras-din-sud-vestul-parisului.

Incidentul a avut loc după orele prânzului. O polițistă de 48 de ani, care lucra la secția Rambouillet, a fost atacată și înjunghiată de către un tânăr de 36 de ani, despre care există informații că a ajuns în Franța în 2014, venind din Tunisia. Ulterior, atacatorul a fost împușcat mortal de către colegii femeii.

Martorii susțin că bărbatul a așteptat ca femeia să reintre în secție, revenind dintr-o pauză, și a intrat pe ușă odată cu aceasta, după care a înjunghiat-o în gât.

Premierul Jean Castex și ministrul Afacerilor Interne Gérald Darmanin au vizitat locul atacului și au omagiat victima. 

Incidentul amintește de atacuri din 2016 sau 2019, când mai mulți agenți și-au pierdut viața fie la locul de muncă, fie în propriile locuințe.

Surse alternative: BBC, CNN.

Articole similare