Spitalul Colentina precizează că nu există o diferență de 500 de decese Covid între raportările de pe platformele informatice, așa cum spune Vlad Voiculescu: În aplicaţia Alerte MS erau 727 de decese la ora 9, iar pe Corona Forms erau 731 la ora 14.

spitalul-colentina-precizeaza-ca-nu-exista-o-diferenta-de-500-de-decese-covid-intre-raportarile-de-pe-platformele-informatice,-asa-cum-spune-vlad-voiculescu:-in-aplicatia-alerte-ms-erau-727-de-decese-la-ora-9,-iar-pe-corona-forms-erau-731-la-ora-14.

Reprezentanții Spitalului Colentina au informat, printr-un comunicat de presă, că ”din 27 martie 2020 (de când funcționează drept spital suport Covid) toate decesele înregistrate au fost raportate de către unitatea sanitară cu respectarea tuturor reglementărilor legale în vigoare, iar afirmațiile care pun la îndoială acest fapt nu au o bază reală”.

Reprezentanții explică diferențele între datele înregistrate în cele două platforme de monitorizare: ”un factor strict obiectiv, respectiv ora diferită la care cele două raportări sunt făcute în cursul zilei”.

Și Ministerul Apărării, care gestionează structura ROL 2 din curtea Institutului ”Ana Aslan”, a transmis un mesaj similar: ”Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central <> au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

MApN explică faptul că datele raportate către platformele de observație pot fi verificate cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”.

Reprezentanții celor două unități de tratare a pacienților Covid au transmis aceste comunicate de presă, în urma anunțului fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, care a spus că există diferențe între datele raportate de spitale prin cele două platforme, și a dat exemplul Spitalului Colentina și al ROL 2.

Articole similare