Marea Neagră. După ce americanii au renunțat să mai trimită nave de război, pe fondul tensiunilor cu Rusia, presa britanică anuță că Royal Navy va trimite ea un distrugător și o fregată, în luna mai.

marea-neagra-dupa-ce-americanii-au-renuntat-sa-mai-trimita-nave-de-razboi,-pe-fondul-tensiunilor-cu-rusia,-presa-britanica-anuta-ca-royal-navy-va-trimite-ea-un-distrugator-si-o-fregata,-in-luna-mai.

Potrivit Sunday Times, un distrugător de Tip 45 (Clasa D) înarmat cu rachete antiaeriene și o fregată antisubmarin de Tip 23 (Clasa Duke) ale Royal Navy din Marea Mediterană vor traversa strâmtorile turcești și vor intra în Marea Neagră, în luna mai. De asemenea portavionul HMS Queen Elizabeth, din Mediterană va asista, la nevoie, cu avioane invizibile F-35 și elicoptere Merlin (anti-submarin) navele de război din Marea Neagră.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruse de-a lungul frontierei și a ciocnirilor din estul separatis al Ucrainei între armată și forțele susținute de Rusia.

Un purtător de cuvânt al ministerului a declarat că guvernul britanic lucrează îndeaproape cu Ucraina pentru a monitoriza situația.

Sursa: The Times

Articole similare