INSP anunță că în ultima săptămână au fost identificate 187 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului, din 195 de secvențieri.

insp-anunta-ca-in-ultima-saptamana-au-fost-identificate-187-de-cazuri-de-infectare-cu-tulpina-britanica-a-coronavirusului,-din-195-de-secventieri.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 5-11 aprilie au fost efectuate 197 de secvențieri. Nu a fost identificat niciun caz de infectare cu tulpina braziliană sau cea sud-africană.

Până la data de 11 aprilie, au fost înregistrate 1.373 de secvențieri, fiind confirmate 863 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC): 857 cu tulpina britanică, 4 cu varianta sud-africană și 2 cu cea braziliană. Rata de confirmare a probelor a crescut la 63%.

Până acum au fost înregistrate și comunicate la INSP 27 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), toate fiind provocate de tulpina britanică.

INSP precizează că există în circulație extinsă în România, în comunitate, a variantei britanice (linia genetică B.1.1.7) a coronavirusului.

S 14 Informare Cazuri Cu Noi Variante Care Determina Ingrijorare (VOC)

Articole similare