Biden i-a cerut lui Putin, într-o convorbire telefonică, să înceteze tensiunile la granița cu Ucraina și i-a propus o întâlnire, în lunile următoare, într-o țară terță. Și șeful NATO cere Rusiei să înceteze provocările și dă asigurări că alianța va susține Ucraina.

biden-i-a-cerut-lui-putin,-intr-o-convorbire-telefonica,-sa-inceteze-tensiunile-la-granita-cu-ucraina-si-i-a-propus-o-intalnire,-in-lunile-urmatoare,-intr-o-tara-terta-si-seful-nato-cere-rusiei-sa-inceteze-provocarile-si-da-asigurari-ca-alianta-va-sustine-ucraina.

Președintele SUA, Joe Biden, a subliniat, totodată, într-o convorbire telefonică cu președintele rus Vladimir Putin, angajamentul neclintit al SUA față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, a precizat Casa Albă într-un comunicat. De asemenea, Biden și-a exprimat îngrijorarea cu privire la deplasarea de trupe rusești în Crimeea și la granița Ucrainei.

Președintele SUA a mai precizat că Statele Unite vor acționa ”ferm” pentru a-și apăra interesele naționale ca răspuns la acțiunile Rusiei, cum ar fi intruziunile cibernetice și interferențele electorale.

Și Secretarul General al NATO a dat asigurări că Alianța Nord-Atlantică este alături de Ucraina și îndeamnă Rusia ”să-și înceteze provocările”. Jens Stoltenberg cataloghează mișcarea de trupe rusești la granița cu Ucraina ”nejustificată, inexplicabilă și îngrijorătoare”.

Surse alternative: Reuters, Euronews

Articole similare