Germania. Directorul Institutului Robert Koch, care coordonează științific lupta împotriva Covid, atrage atenția că valul al treilea epidemic nu poate fi depășit decât cu o carantină națională cuprinsă între două și patru săptămâni.

germania-directorul-institutului-robert-koch,-care-coordoneaza-stiintific-lupta-impotriva-covid,-atrage-atentia-ca-valul-al-treilea-epidemic-nu-poate-fi-depasit-decat-cu-o-carantina-nationala-cuprinsa-intre-doua-si-patru-saptamani.

Lothar Wieler, președintele institutului, a explicat: ”Proiecțiile noastre arată că mobilitatea populației trebuie redusă substanțial pentru a opri riscul de infectare cu coronavirus. În fiecare zi în care nu acționăm, pierdem vieți”.

Nu putem preveni al treilea val, dar putem încerca să îl aplatizăm. Putem face asta doar împreună”, a fost apelul lui Wieler, citat de Reuters, care a mai spus că se așteaptă ca spitalele să interneze tot mai multe persoane infectate cu tulpina britanică, devenită dominantă.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel a transmis că aceasta se poziționează ”în favoarea unei carantine scurte și uniforme”, cu scopul de a reduce presiunea resimțită de spitale. La începutul lunii, și medicii de terapie intensivă au cerut guvernului instituirea unei carantine la nivel național, nu mai lungă de două săptămâni, în același scop.

Cancelarul Angela Merkel va modifica săptămâna viitoare legislația astfel încât să permită guvernului federal să preia controlul asupra măsurilor anti-epidemice în landurile unde incidența depășește 100 de cazuri la o sută de mii de locuitori. În landurile unde incidența rămâne sub 100 de cazuri, măsurile pot fi impuse în continuare de autoritățile locale.

Articole similare