Beijing. Autoritățile au lansat un sistem de etichetare a clădirilor comerciale pe culori, în funcție de rata de vaccinare anti-Covid a angajaților. Măsura, parte din campania de vaccinare, ce are ca țintă imunizarea a peste 560 de milioane de oameni până în iunie.

beijing-autoritatile-au-lansat-un-sistem-de-etichetare-a-cladirilor-comerciale-pe-culori,-in-functie-de-rata-de-vaccinare-anti-covid-a-angajatilor-masura,-parte-din-campania-de-vaccinare,-ce-are-ca-tinta-imunizarea-a-peste-560-de-milioane-de-oameni-pana-in-iunie.

Clădirile de birouri, magazinele, restaurantele din districtul financiar al capitalei chineze sunt etichetate cu culoarea verde dacă rata de vaccinare a angajaților este mai mare de 80%, cu albastru pentru o rată cuprinsă între 40 și 80% și cu roșu dacă rata de vaccinare e mai mică de 40%. 

Semnele codate prin culori se aliniază cu codurile digitale de sănătate pentru persoane fizice, care au devenit un element esențial al managementului Covid din China anul trecut și care le-a permis oamenilor să călătorească în afara clădirilor și zonelor aflate în carantină dacă dețin un cod verde în aplicația pentru telefon.

”Etichetarea pe culori a început cu aproximativ o jumătate de lună în urmă, iar codul verde ne ajută vânzările. Clienții se simt mai în siguranță să ia masa aici și acum suntem foarte ocupați după-amiază”, a spus managerul unui restaurant cu 14 angajați, toți vaccinați.

China, care a dezvoltat și fabricat mai multe vaccinuri proprii, își propune să imunizeze 40% din populația de 1,4 miliarde de oameni până la jumătatea acestui an. În acest moment autoritățile chineze vaccinează 4,5 milioane de persoane pe zi, însă trebuie să-și mărească capacitate de vaccinare cu încă 500 de mii de persoane pe zi pentru a-și atinge obiectivul.

Potrivit The Guardian, pe lângă etichetarea clădirilor pe coduri de culori, guvernul central derulează campanii ample pentru vaccinare, iar autoritățile locale oferă stimulente sau chiar pun presiune pe populație și pe comunități avertizând că dacă nu se vaccinează, nu ar putea lucra sau copiii nu ar fi primiți la școală. 

Articole similare