Procurorul-șef european Laura Codruța Kovesi propune ca Parchetul să devină operațional și să înceapă anchetele pe 1 iunie. 

procurorul-sef-european-laura-codruta-kovesi-propune-ca-parchetul-sa-devina-operational-si-sa-inceapa-anchetele-pe-1-iunie. 

Propunerea a fost transmisă de Laura Codruța Kovesi printr-o scrisoare adresată comisarilor europeni pentru Justiție (Didier Reynders) și pentru Buget și Administrație (Johannes Hahn).

“De la numirea Colegiului EPPO au fost adoptate decizii-cheie pentru înființarea Parchetului, a fost recrutat personal pentru biroul central din Luxemburg, un sistem de gestionare a cazurilor complet operațional este gata de utilizare și au fost încheiate parteneriate de lucru”, se arată în comunicatul transmis de EPPO.

Colegiul EPPO a numit deja procurori europeni delegați în 10 state membre. Până pe 8 ianuarie doar 16 procurori români aveau depusă candidatura pentru cele 15 posturi de procuror european delegat, aprobate de Ministerul Justiției. Parchetul European a solicitat anul trecut României să asigure între 20 și 30 de procurori delegați.

Pe 18 februarie, președintele Iohannis a semnat decretul prin care Parchetul European condus de Codruța Kovesi a devenit operațional pe teritoriul României.

 Sursă foto: LCVA | Dreamstime.com

Articole similare