Miniștrii Sănătății din UE nu au reușit să se pună de acord asupra unei decizii comune privind utilizarea serului AstraZeneca, după opinia emisă de Agenția Europeană a Medicamentului.

ministrii-sanatatii-din-ue-nu-au-reusit-sa-se-puna-de-acord-asupra-unei-decizii-comune-privind-utilizarea-serului-astrazeneca,-dupa-opinia-emisa-de-agentia-europeana-a-medicamentului.

Miniștrii Sănătății din Uniunea Europeană nu au reușit miercuri să convină asupra unui ghid comun privind utilizarea vaccinului AstraZeneca, în ciuda solicitărilor de coordonare între statele membre în fața ezitării publicului față de acest ser.

Miniștrii au participat la o întâlnire virtuală extraordinară imediat după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a confirmat că există o legătură între vaccinul AstraZeneca și cazurile de cheaguri de sânge raportate după administrarea acestuia. EMA a mai punctat că, consideră în continuare mai mari beneficiile vaccinării cu acest ser decât riscurile, dar recomandă celor vaccinați să raporteze eventuale efecte care pot apărea în două săptămâni de la vaccinare.

Un oficial al UE a declarat că discuțiile vor continua la ședințe viitoare, scrie Reuters. Momentan, țările UE recomandă limite de vârstă diferite pentru utilizarea vaccinului.

Sursă: Reuters

Articole similare